Diferențe

Aici sunt prezentate diferențele dintre versiunile selectate și versiunea curentă a paginii.

Link către această vizualizare comparativă

Ambele părți revizuirea anterioară Versiuni anterioare
Urmatoarea versiune
Versiuni anterioare
pantescii [2020/07/29 22:56] cristianpantescii [2020/12/22 21:53] (curent) cristian
Linia 12: Linia 12:
  
 Când a venit Traian împăratul cu soldații sei și a bătut pe Daci până i-a stins, și le-a luat țara, atunci satul Dacilor din acest loc a atras mult băgarea de semă a generalilor Împărătești, cari au găsit cu cale și au și făcut în acest loc, pe dealul ”Grădiștea” un lagăr mare și statornic, cu cazarme și întărituri numai de zid de cărămidă'. Împrejurul lagărului s'a format un orășel bogat. Aici mai târdiu au venit limbi pâgâne despre Sore-răsare și au dărîmat cetatea până în rasul pamântului, iar lumea s'a pribegit de frica robiciunilor. După ostoirea vîrtejului păgân s'au retras aici numai două din familiile pribegite : Pânteșcii și [[:bolinescii|Bolineșcii]], ai căror strănepoți populeză astă-di, comunele Drajna-de-sus și Ogretinu.” ((Dicţionar geografic al judeţului Prahova)) Când a venit Traian împăratul cu soldații sei și a bătut pe Daci până i-a stins, și le-a luat țara, atunci satul Dacilor din acest loc a atras mult băgarea de semă a generalilor Împărătești, cari au găsit cu cale și au și făcut în acest loc, pe dealul ”Grădiștea” un lagăr mare și statornic, cu cazarme și întărituri numai de zid de cărămidă'. Împrejurul lagărului s'a format un orășel bogat. Aici mai târdiu au venit limbi pâgâne despre Sore-răsare și au dărîmat cetatea până în rasul pamântului, iar lumea s'a pribegit de frica robiciunilor. După ostoirea vîrtejului păgân s'au retras aici numai două din familiile pribegite : Pânteșcii și [[:bolinescii|Bolineșcii]], ai căror strănepoți populeză astă-di, comunele Drajna-de-sus și Ogretinu.” ((Dicţionar geografic al judeţului Prahova))
 +
 +În satul Cernești, pe dealul Cetățeaua, deasupra locuinței familiei Bobea la locul numit ”La puțul poienii”, se află o cruce de piatră numită ”Crucea lui Tudorea”. Această cruce a fost pusă de străbunii Pânteștilor pentru a delimita moșia lor de cea a Homorâciului.
  
 Acest articol este un ciot. Puteți ajuta Enciclopedia Drajna prin completarea lui, dacă doriți. Acest articol este un ciot. Puteți ajuta Enciclopedia Drajna prin completarea lui, dacă doriți.
  • pantescii.1596052613
  • Ultima modificare: 2020/07/29 22:56
  • de către cristian