Diferențe

Aici sunt prezentate diferențele dintre versiunile selectate și versiunea curentă a paginii.

Link către această vizualizare comparativă

Ambele părți revizuirea anterioară Versiuni anterioare
Urmatoarea versiune
Versiuni anterioare
dealul_domnului [2019/02/19 22:05]
admin [Monumente de interes]
dealul_domnului [2020/02/02 17:55] (curent)
cristian [Notă]
Linia 1: Linia 1:
 ===== Dealul Domnului ===== ===== Dealul Domnului =====
  
-Dealul Domnului este locul unde s-a desfășurat bătălia de la Ogretin. După cum relatează G.M. Murgoci în 1906 se indică locația centrală a satului, mai precis zona unde se află ruinele bisericii vechi. +Dealul Domnului este locul unde s-a desfășurat bătălia de la Ogretin (cum consemna Nicolae Iorga în „România Munteană” din anul 1918) 
 + 
 +După cum relatează G.M. Murgoci în 1906 se indică locația centrală a satului, mai precis zona unde se află ruinele bisericii vechi. 
  
 ==== Istoric ==== ==== Istoric ====
  
-”De la Drajna de Sus, Ogretinul, cu amintirea luptei lui Radu-vodă Șerban împotriva tătarilor - un deal zis al „Domnului” se vede în dreapta - păstrează bisericuța făcută sau refăcută la începutul veacului al XIX-lea, cu frescele populare de afară, scăpată de ruina părăsirii în mijlocul îngrămăditului cimitir sătesc, și cu casa bătrână de pe modâlca de pământ înconjurată și astăzi cu zidul cel vechi.” +”De la Drajna de Sus, Ogretinul, cu amintirea luptei lui Radu-vodă Șerban împotriva tătarilor - un deal zis al „Domnului” se vede în dreapta - păstrează bisericuța făcută sau refăcută la începutul veacului al XIX-lea, cu frescele populare de afară, scăpată de ruina părăsirii în mijlocul îngrămăditului cimitir sătesc, și cu casa bătrână de pe modâlca de pământ înconjurată și astăzi cu zidul cel vechi.” - G.M. Murgoci
  
 ==== Monumente de interes ==== ==== Monumente de interes ====
Linia 13: Linia 15:
 ==== Notă ==== ==== Notă ====
  
-G.M. Murgoci - Valea Teleajenului în vederea excursiunilor; România cum era până la 1918; C.R. / turism.drajna.ro+G.M. Murgoci - Valea Teleajenului în vederea excursiunilor; România cum era până la 1918; Nicolae Iorga „România Munteană” din anul 1918).
  • dealul_domnului.1550606717
  • Ultima modificare: 2019/02/19 21:05
  • (editare externă)