Ansamblul folcloric Poienița Drajna
Ansamblul Poienița, este ansamblul folcloric reprezentativ pentru comuna Drajna, fiind înființat în anul 1996 în cadrul Căminului Cultural al comunei Drajna.
Scurt istoric
Bazele ansamblului Poienița au fost puse de Marin Văcărelu, coregraful Gică Radu şi corepetitorul Ion Rusu, fiind alcătuit din copiii de la şcoala Drajna de Jos.
„Începutul a fost greu, pe alocuri demoralizant. Oamenii aveau alte preocupări şi nimeni nu era atent la activitatea care să ducă o comunitate mai departe, peste ani, cu pecetea autenticităţii locului. După un timp, cu sprijinul unor colegi pasionaţi, coregraful Gică Radu şi corepetitorul Ion Rusu, am pus bazele Ansamblului folcloric «Poieniţa», alcătuit din copiii de la şcoală. Făceam dansuri, muzică populară şi muzică uşoară, deşi nu eram practic specializaţi în ceva anume. Tot în Drajna avem doi profesori, soţii Cioc, care au creat o şcoală de pictură. În aceste condiţii, prof. dr. Constantin Manolache, director pe atunci al Centrului Judeţean de Cultură Prahova, ne-a acordat sprijinul pentru a înfiinţa câteva clase externe ale Şcolii Populare de Artă Ploieşti, pentru secţiunile canto popular, dans popular, arte plastice şi arte vizuale. Nu greşesc dacă spun că la noi, la cămin, în general la Drajna, s-a creat în câţiva ani o efervescenţă în legătură cu activitatea culturală”1).
Echipa de conducere a ansamblului Poienița Drajna
- Director: Marin Văcărelu
- Conducerea artistică:
- Secretar general:
Colaboratori
- Dănuţ Săcuiu - coregraf şi corepetitor
- Mariana Muşa Trăscău - profesoară de muzică
- Ioana Dan - profesoară de muzică
Activitate: turnee, evenimente și festivaluri la care a participat
Acest articol este un ciot. Puteți ajuta Enciclopedia Drajna prin completarea lui, dacă doriți.
Discografie
Acest articol este un ciot. Puteți ajuta Enciclopedia Drajna prin completarea lui, dacă doriți.